AFYONKARAHİSAR / DAZKIRI - Dazkırı İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Hayırsever ismail Şenoğul abimiz tarafından okulumuz öğrencilerine ve personeline tavuklu pilav,ayran ve tatlı ikramı yapıldı. İkramda bulunan İsmail abinin ölmüşlerine rahmet kendisi ve ailesine sağlık sıhhat ve afiyet dileriz. Öğrencilerimizde teşekkür etmek için yasini şerifler ve dualar ettiler. Allah kabul etsin.

Mrt

İlçemiz de ikamet eden Kıbrıs Gazimiz Mustafa Koç abimiz ile öğrencilerimizi buluşturduk. Kıbrıs Harekati hakkında öğrencilere bilgiler anlattı. Vatan, bayrak ve millet  sevgisinin ne olduğunu ve canımızı bu uğurda feda edilebileceğinden bahsetti. Kendisine teşşekkür eder sağlık sıhhat ve afiyet dileriz.

Mrt

12 Mart İstiklal marşının kabulü programı ilçemiz protokolüne okulumuz tarafından hazırlandı. Okulumuz öğrencileri ayrıca tüm şehitlerimiz için yasini şerifler okudular.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine geleneksel oyunlarımız olan körebe,beştaş yağ satarım bal satarım gibi eğlenceli oyunlar oynatıldı.

Mrt

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerini denizlideki bazı liseler gezdirildi.

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi uygulanmıştır.

Okulumuz öğrencilerine yönelik güvenliği trafik eğitimi anlatıldı.

Bir yerden başkabir yere varmamızı sağlayan ulaşım türleri nelerdir?

Güvenli bir şekilde karşıdan karşıya nerelerden geçebiliriz? Güvenli geçiş kuralı nedir? Nerelerde karşıdan karşıya geçmek tehlikelidir? Yayalar nerelerden ve nasıl yürümelidir? Görünülebilirlik nasıl sağlanır? Araçlarda yolcu iken almamız gereken tedbirler nelerdir? Taşıtlara binip inerken nelere dikkat etmeliyiz? Okul servisine binerken nelere dikkat etmeliyiz? Bisiklet ve kaykay kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Nedir?

İş güvenliği; işyerlerinde, çalışanlara sağlıklı çalışma ortam sunmak, çalışanları çalışma ortamındaki olumsuz etkilerinden korumak, iş ile işçi arasındaki en iyi uyumu sağlamak, oluşabilecek riskler ile maddi ve manevi zararları tamamen engellemek veya en aza indirgemek, çalışma ve üretim verimini en üst seviyeye çıkarmaktır. Kısaca; işyerlerinde faaliyet gösterilen iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların tümüne verilen isimdir.Ülkemizde iş güvenliği kavramı, sadece işyeri ile ilgili olarak düşünülmekte ancak dünya genelinde ücretli veya ücretsiz yapılan her türlü işi kapsamaktadır.

Nis

Okulumuz Türkçe öğretmeni tarafından Yazarını seç şiirini oku ve ezberle etkinliği yapıldı. Ayrıca Edebiyat alanında öne çıkmış yazar ve şairleri hakkında pano hazırlandı. Şiirlerdeki anlam gücünün nekadar yüksek verildiği hakkında şiirler yorumlandı. Öğrencilerimiz Milli manevi duyguları öne çıkaran şair,yazar ve eserlerini tanıma fırsatı buldular.

Nis

Okulumuz öğrencilerini ilçemiz ve köylerinde bulunan camilerde müezzinlik , Ezan okuma ve  hatim programlarında ramazan boyunca mesleki uygulamalar yaptırılıyor. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle kendi özgüvenleri artmaktadır. Bu tür etkinlikleri ramazan değil yıl boyu yapılmaktadır.

Nis

Etkili soru çözme konusunda okulumuz Müdürü Ali Kıpır (Rehber Öğretmeni) tarafından öğrencilere bilgi verildi. Soruların uzun olmasının; doğru okuma ve hızlı okumanın önemi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin nasıl etkili ve hızlı soru çözmeleri hakkında slayt izletildi.

Mrt

İstiklal Marşının Kabülünün 101. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz ilçe programı hazırlamıştır. İlçe protokolünün hazır bulunduğu program herkes tarafından takdir görmüştür. Programda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder. Başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz musiki çalışması ve etkinliklerde küçük gösteriler yapılabilmesi için Alkim ortaokulu  Müzik Dersi öğretmeni Zeynep Günaydın tarafından gönüllü ve ilgisi olan öğrencilerden koro çalışması yapıldı. Öğretmenimizin ve öğrencilerimizin gayret ve çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarını devamını dileriz.

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için okulumuzda birçok etkinlikler yapılmaktadır. Motivasyonu güçlü birey hayata ve çalışmara daha sıkı tutunuyor. Okul motivasyonları arttırıcı birçok etkinlik yapılmakta olup bunlar hem öğretmenlerin hemde öğrencilere olumlu yansımaktadır.

Mrt

Okulda Karşılaşılan Sorunlara yönelik öğretmen arkadaşlarla toplantı yapıldı. Sorunlar ve nedenleri hakkında bilgiler alındı. Bu sorunların çözümleri için neler yapılacağı kararlaştırıldı. Eğitim ve öğretimin daha verimli olması için elimizden gelen gayretin üstünde çlışmamız gerektiği vurgulandı.