AFYONKARAHİSAR / DAZKIRI - Dazkırı İmam Hatip Ortaokulu

Haz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği kapsamında 15 Temmuz şehitleri için Yasini Şerif okundu.

May

Kİtabımız Kur-an'ı Kerimi muhtevası hakkında okulumuz öğretmenleri Fatih Güleç ve Kevser Ergin bilgi verdi. Öğrencilerimiz kitabımız Kur-an'ı Kerimi daha iyi idrak ettiler. Akıllarına takılan konular hakkında kısa soru cevaplar verildi

May

Öğrencilerimiz birbirlerine çiçek hediye etti. İnsani bağların güçlenmesi sağlandı. Sloganımız Hediyem çiçek olsun oldu.

May

Öğrencilerimize Tübitak destekli yayınlar ve bilim çocuk yayınları hakkında bilgiler verildi.

May

Etkili sınıf yönetimini  olumlu olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler belirleme hususunda okul müdürümüz (Branşı Rehber Öğretmen) Ali Kıpır tarafından bilgi verildi. Karşılıklı bilgi alış verişi ile neler yapılabileceği konuşuldu.Faydalı bir etkinlik oldu.

Nis

Günümüz yazar ve şairleri hakkında pano hazırlandı.Aynı zaman da sınıflarda slayt gösterisi ile hayat hikayeleri ve eserleri hakkında bilgi verildi.

Nis

Okulumuz öğrencileri arasında en güzel mani yazma yarışması yapıldı.En güzel mani yazan öğrencilerimize ödüller verildi.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin kordinasyonu ile Hoş geldin on bir ayın sultanı Ramazan etkinlikleri yapılmaktadır. Ramazan konulu sohbetler mukabele etkinlikleri yapılmaktadır.

Nis

Dünyad ve Türkiyedeki teknolojik , bilimsel gelişmeler hakkında okul panosu hazırlandı. Ayrıca sınıflarda slayt gösterisi ile yapılan teknolojik gelişmeler anlatıldı. Ülkemizde üretilen ve dünyada söz ettiren İha,Siha,Bayraktar, Kızılelma ,Togg , TCG Milli Muharip gemisi ,Hürkuş ,Gökbey,Atak, ve daha birçok alanda yapılan projeler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Nis

Okulumuz öğrencilerinden istenilen başarıda olmayan veya devamsızlığı fazla olan öğrencilerle birebir görüşüldü. Daha sonra bu öğrencilerin velileriyle de konuşuldu. Öğrencilerin devamsızlık yapma sebeplerinin anne babanın çalışması sabah erkenden işe gitmeleri çocuklarının uyuyup kalmaları veya buna benzer sebepler olduğu görüldü.Başarısız veya istenilen seviyede olmayan öğrencilerin daha çok kitap okumaları günlük ders tekrarlarının yapmalarının faydalı olacağı anlatıldı.

Nis

Branşı Rehber Öğretmen olan Okul müdürümüz Ali Kıpır tarafından ergenlik dönemi ve Çocukluktan ergenliğe ilk adım adlı kitap ve makaleler hakkında bilgi verildi. Özellikle 8.sınıf erkek öğrencilerinin bu sorun ile nasıl başedecekleri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. LGS sınavının da bu dönemde öğrencileri daha çok agresif yaptığı anlatıldı.

Mrt

Okul Müdürümüz branşı rehber öğretmen olan Ali Kıpır tarafından öğretmenlerimize öğrenciyi tanıma teknikleri ile ilgili olara bazı bilgiler verildi. Öğretmenlerin kullanacakları döküman örnekleri dağıtıldı.

Mrt

Beden Eğitimi öğretmenimiz Ersin Ateş tarafından okulumuz öğrencilerine spor aletleri ve maketleri sergisi açılmış olup öğrencilerimiz geçmişde ve şimdilerde oynan sporları öğrenmiş oldular. Araştırırken öğrenme imkanı elde ettiler.

Mrt

Okulumuz öğrencilerini tanıma teknikleri uygulandı. Branşı Rehber öğretmen olan okul müdürümüz Ali kıpır tarafından öğrenci tanıma teknikleri yapıldı. Öğrencilerimizi tanıma anlamında çok faydalı oldu.